wiemet wortel

paardenvrouw

in hart en ziel 

Wiemet heeft haar huifkarbedrijf 15 jaar geleden opgericht. Met haar Friese paarden en mooie huifkarren, rijdt ze dagelijks prachtige ritten op West Terschelling. Ze onderscheid zich van de anderen door haar prachtige waddentochten via de Noordsvaarder. Inmiddels rijden er meerdere huifkarren tegelijk zodat ook grotere groepen deze bijzondere tochten kunnen maken. 

Bel Wiemet voor meer informatie.

Wiemet & Daan 

Daan Pootjes is de opa van mijn zoon, " zegt Wiemet trots. "Ze bewondert hem al jaren voor zijn vakmanschap, hij is één van de meest vooraanstaande fokkers van het Friese Paardenras. Toen ik hem vroeg mij te helpen met mijn huifkar bedrijf was hij meteen enthousiast"! Daan rijdt in het hoogseizoen mee met zijn eigen span friese paarden.

 

We zijn beide actief bij de KNRM-reddingsboot en geven 4 x per jaar een demonstratie met de paarden. "Samen zijn we sterk, dat geldt niet alleen voor de paarden maar ook voor ons als team!"

daan pootjes 

fokte
meer dan 100
Friese paarden 

Daan zijn fokprodukten staan niet alleen op Terschelling regelmatig aan kop, maar ook in de rest van de wereld. Deze paarden worden ook nog wel gebruikt voor het werk op het land, zoals ploegen en kunstmest strooien. De paarden hebben een sterk karakter en willen graag voor je werken.

Daan geniet enorm zodra hij achter de paarden op de bok zit. Hij is een op en top natuur mens.  Onderweg weet hij dan ook veel te vertellen over de vogels en planten die wij zoal tegen komen. aldus Wiemet.